Online lista

1 látogató van online
0 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
Powered by Visitor Maps

“Gyere hozzám, Szürke Testvér, gyere hozzám, Ridegfarkas, mert nagy játék készül…”

„Jól vadásztál? Mondd el nekem.”
„Testvér, hideg volt a lesen.”
„Hol van, melyet űztél, a vad?”
„Testvér, a sűrűben szalad.”
„Hát büszkeséged merre van?”
„Testvér, behorpad oldalam.”
„Szélsebességed elhagyott?”
„Testvér, odúmban meghalok.”


Farkasok….Veresegyházon megmentik őket, vigyáznak rájuk. Bőrükből nem lesz szőrme, és falkában élhetnek, a mezőn és a fák között, a vackukban. Nem ketrecben, kétszerkét négyzetméteren, a saját ürülékükben róják a örök köröket. A Fehérkereszt Állatvédő Liga megadja a tiszteletet, ami jár nekik. Mert bizony hozzám hasonló módon, akad még olyan ember itt, aki tiszteli az állatokat. Nem tárgyként, látványosságként, ennivalóként, státusszimbólumként, vagy alattvalóként. A Medveotthonban jól érzik magukat. Bár a szemem előtt tépték szét a döglött nyulat, még ezt is elnéztem nekik. Szó szerint… mert nem mertem odapillantani.
Viszont mindent felülírt az, amit a szemükben láttam. Az ősi láng, a Vadon minden szava. Tudtam, hogy mekkora szó az, hogy bemehettem közéjük. Két lábon állva az arcomat nyalták…elöntöttek az érzések…mert vadállatok még ők, megmaradtak annak. Nem lettek kutyák, nem lettek az alattvalóink. Megmaradt bennük az a távolság, ami oly távoli, régmúlt időket idéz, mikor az ember éjszaka még a barlangjába bújt. A tűz életet jelentett, biztonságot, hiszen kint a sötét éjjel ők vadásztak ránk. Akkor még a természet volt az úr. Az ember élelemért ölt, nem puszta kedvtelésből. A szőrt azért viselte, mert meleget adott, nem azért, hogy luxust demonstráljon az Operabálon. De mi emberek megrontottuk az egyensúlyt. Az Úristen nem adott nekünk puskát, atomfegyvereket, de mi megteremtettük ezeket, csak hogy elpusztítsuk egymást és a világot.
Bár épp elég fájdalmat kapunk cserébe, nem tanulunk semmiből. Pedig semmi sincs véletlenül. Természeti katasztrófák, egyéni tragédiák, mind penitenciák mindazért a temérdek gonoszságért, amit elkövettünk “emberi mivoltunk során” . Sosem tanulunk már meg  jónak lenni, mert emberek vagyunk…kegyetlenek és aljasak. Kihasználjuk egymást, a világot, átverjük, becsapjuk társainkat, talán még önmagunkat is. Pénz, hatalom, hamis siker mozgatja az embert, néha az Isten könnyeit vélem látni, ha esik az eső… siratja az emberiséget, amit jobb sorsra teremtett…valaha a maga képére. Jól eltávolodtunk mindentől, amitől szép lehetne a világ…

A Szőrme Mentes Világnap közeledtével örömmel fogadtam el a felkérést, amivel megtiszteltek a magyar állatvédők. Így talán egy porszemnyi segítséget tudok nyújtani abban a harcban, amit önmagaménak is érzek. A szőrmeiparban világszerte képesek még arra a kegyetlenségre is, hogy állatokat élve megnyúznak. Sok mindent nem tudok tenni ez ellen, mint hogy nem hordok valódi szőrmét, valamint segítek a Fehérkeresztnek egy reklámkampányban.
Hét elején fogjuk fotózni, remélem eléggé gondolatébresztő és figyelemfelkelő lesz.
Majd referálok Nektek, a Kedvesem jön velem ismét “farkasokkal táncolni” és backstage fotókat készíteni.

“Ketrec volt bölcsőm nekem,
az embert jól ismerem,
tört rácsomra mondhatom:
emberfi, ügyelj nagyon!
Illat s dísz után ne fuss,
macskaösvényre ne juss.
Hagyd a majom-kérkedést,
zsákmányoddal hencegést.
Füttyre válaszjelt ne adj,
tartsd vadászirányodat.
Áldjon őzet őriző
hajnali köd, lágy eső!
Szél, fa, víz a föld felett
s a vadon legyen veled! “25 hozzászólás “Gyere hozzám, Szürke Testvér, gyere hozzám, Ridegfarkas, mert nagy játék készül…”

 • Itt olvadoztam a képektől.:))

 • 🙂 Juj, ugyan miért? 🙂 Mondjuk a farkasok lenyűgözőek, szó ami szó….

 • vázásember

  imádom a farkasokat és hozzá a kommet is nagyon jó volt..csak az istenes részhez nem fűlik a fogam de az az én problémám..
  kíváncsian várom mi lesz a reklám..
  régebben láttam olyan felvonulást hogy pucéran vonultak a nők..
  és most kicsit kikövetkeztettem..

  am megengedték hogy megsimogasd őket???hmm..
  az vad..nagyon..csodálom hogy olyan szelídek..
  most először agyaltam el azon hogy ki/mi a szebb a farkas vagy te..asszem mindkettőtöket elfogadnám:)))
  a reklámhoz meg egy nagy adag szerencsét hogy ne essen a pöcegödörbe az egész..vagy legyen vmi vízhangja..
  ilyenkor egy kis Bors vagy Blikk szenzáció címlak jól jönne..

 • vázásember

  ja és így utóirat..a rózsaszín sz*rtaposó odatesz…XDD
  am meg remélem lesz vmi jó kis csemegézni való képsorozat szívesen látnám viszont háttéren Te meg 1-2 farkast…

 • Ádám

  Dóri, te egy tündér vagy!!!(bár ezt mindig is tudtam) 😉

  AAAÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!
  (farkasnak lenni jó, mint ahogy azt a képek is bizonyítják)

  Maximum respect az ott dolgozóknak!

 • Micsoda mázlista állatkák,találkozhattak a híres,kedves Dórival 🙂 😛

 • Vivi

  Basszus Dóri, de jó lehetett neked!!! Annyira megpuszilgatnék egy farkast én is, olyan édik 🙂

 • BalazsGraphic

  nagyon aranyos képek,szép kis farkasok :)egyet hazakéne vinni

 • A farkasok is aranyosak, de nekem a csizmád tetszik legjobban, aztán a pulcsid (nem a polár…). 🙂
  Hol szerezted őket?

 • Illegális lenne, elvennék tőled és odakerülne a többiek mellé. Vadállatokat nem lehet otthon tartani, nem csak a te biztonságod érdekében, hanem mert ők sem éreznék jól magukat…

 • A csizma az ázsiaszenterből 🙂 négyezeröccááá 🙂
  A pulcsi barcelónából. 🙂

 • BalazsGraphic

  tudom hogy nemlehet meg nekik sem lenne tul jo kishelyen:)
  a katalán pulcsid tényleg jolnéz ki 🙂

 • adam

  Jól elkapta a bokádat:-) ott valami volt…

 • Bullfrog

  Muhaha, én is a csizmáját néztem:DD
  ” Két lábon állva az arcomat nyalták…” hátő… támadtak mindenféle gondolataim… O:) Én ugyan puszit adok a népeknek, dehát ha ..izé..:)

 • Bullfrog

  A nagy állatbarátság mellé, még egy cigiről való leszokás is dukálna azért;)

 • Lehet hülyeség,de a képeket elnézve szerintem Dóri előző életében anya farkas volt…az utolsó kép viszont valami iszonyat aranyos lett 🙂

 • Bullfrog

  A nagy állatbarátság is csak addig tart,amíg valami jól meg nem harapja az embert:)
  ps.
  Vadállatokkal óvatosan, és… öregkorunkban nem hozzák az ágyba a reggelit.

 • Röfi

  Elvittük kisRöfit ma délelőtt oda mi is, hogy megnézze az igazi macikat.. 🙂 Tetszett neki nagyon!

 • Sy

  A szöveget álszentnek érzem tőled. Nem, nem a farkasok megmentésére irányuló erőfeszítést (amiért egyébként mindenkinek, aki tesz ezért, örök hála jár), hanem az emberiségre vonatkozót. Nem mintha láttalak volna gyilkolni, vagy ilyesmi, de azért azokkal a szilikonokkal ilyeneket leírni, mint “[..] átverjük, becsapjuk társainkat, talán még önmagunkat is. Pénz, hatalom, hamis siker mozgatja az embert, néha az Isten könnyeit vélem látni [..]”

  Szóval ez durva, na. Mert ha éppen most hagytad volna abba az életmódod, akkor még el is fogadná az ember hitelesként, de gondolom, nem ez a helyzet.

  A félreértés elkerülése végett: nem kritizálom az életstílusod, engem abszolúte nem zavar, csak abból fakadóan a post közepén lévő sorok nagyon hiteltelenek (farkasoktól függetlenül). Nem mintha a jelenlévők (beleértve engem is) billentyűzetéből hitelesebben “szólna” ugyanez 🙂

 • Vivi

  Sy!

  Voltaképpen nem értem miért rakod egymás mellé a szilikont, aktmodellkedést, esetleges régi felnőttfilmezést stb-t azzal, hogy állatvédő, szeretné, ha az emberek nem bántanák egymást, szeretné ha nem csapnánk be egymást és ne a pénz mozgatna annyi mindent. Nem hinném, hogy a Dóri lenyúlná az embereket, nem kényszeríti rá magát senkire, őt hívják fellépni. Mivel csapna be minket? Nem védem őt, hiszen ahogy az eddigi írásaiból is kiderült, nincs rá szüksége. Neki is vannak gondjai, attól, hogy tánccal stb-vel megpróbál pénzt keresni, nem válik még rossz emberré.
  Amúgy nagyon tetszett ez a bejegyzésed Dóri, mert ilyenkor válik nyílvánvalóvá az, hogy még vannak tiszta szívű emberek a Földön. És rácáfolsz arra, hogy a szép, és elismert, bár sokszor támadott nőknek is vannak mélyen szántó gondolatai, és nem üresfejü fruskák.

 • Nem igazán értem azt, hogy ha dolgozom anélkül, hogy másokat bántanék lenyúlnék, átvernék, becsapnék, miért lennék álszent? Szolgáltatást nyújtok, amit kifizetnek. Ezt teszi a gázszerelő is, meg mindenki más… Valahol szükség volt erre, én pedig elmentem és megcsináltam.
  De mind1. És hogy jön ide a szilikon? Talán ezzel rosszat okoztam bárkinek is?

 • Bullfrog

  Élőben kell találkozni és beszélgetni a bloggazdival, sok minden megváltozik. Persze ehhez alap intelligencia szükségeltetik a megkereső részéről.

  Dóri, örüljjél alig van trollod, bezzeg egy nagy kedvencemnél, 1000 vel özönlenek:)

 • Kinél? 🙂 Ki az a szegény? 😛

 • scaryguy

  Elhiszem, h micsoda érzés lehet egy (állatszerető) embernek egy ilyen vadállat közelsége.
  De szerintem tuti nem fostál tőlük, és ezt biztos, h az állat is érzi valamilyen jel(ek)ből, ezért sem volt támadó.

 • Ruhrci

  Megkésve bár de törve nem….
  Dóri! Szenzációsak a képek!:-)
  Szívesen segítettem volna, de engem biztosan felfaltak volna elevenen. 🙂
  Még mindíg csak csodálni tudom, hogy mekkora Szíved Van. 🙂
  Az egész Világ elférne benne.:-*
  Sy:
  Szerintem egy embert megítélni igazán abból lehet, hogy hogyan bánik másokkal(legyen az ember vagy állat).
  A Dóri nem csak szavakban vallja azokat az értékeket amik bizonyos vallások alaptételeit képezik, ellentétben az emberek nagy többségével(tisztelet a kivételnek, természetesen) akiknek az a legfontosabb, hogy megjelenjenek vasárnap a templomban és ezzel le van tudva az egész macera,mert ez az álszentség. 😛 Arról meg, hogy elmondasz x miatyánkot és bűneid meg is vannak bocsátva,háát… ugyancsak az álszentség jut eszembe.De ők a legvallásosabb emberek, mert egy héten egyszer elmennek a templomba és dobnak a perselybe és hopp meg is van/lesz a megváltás :-P….Volt is erről egy jó száma régen a Black Sabbath-nak a Dehumanizer című albumukon, a Tv crimes, elég elgondolkodtató szövege van és pont erről a szituról szól. 🙂
  Ja és még egy gondolat a végére,
  Szerintem a Dóri az egész felnőttfilmes múltjával,szilikonnal és a hatalmas Szívével valószínűleg sokkal igazabb hívő ember mint itt pár millióan pl. Magyarországon. 😛

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>