Online lista

1 látogató van online
0 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
Powered by Visitor Maps

Mesedélután…

Ez a világ leggyönyörűb meséje, Oscar Wild tollából. Őt nagyon szeretem, nem hiába. Ő volt aki elkövette a Dorian Gray arcképét is… Ha van affinitásotok, végigolvashatjátok… papírzsepit készítsetek…

Oscar Wilde

A Boldog Herceg

Egy oszlop tetején, magasan a város fölött állt a Boldog Herceg szobra. Tetőtől talpig arany borította, vékony, finom levelekben, két ragyogó zafír volt a szeme, s hatalmas rubin piroslott a kardja markolatán.

Nemhiába csodálta mindenki.

– Legalább olyan szép, mint egy szélkakas – jegyezte meg az egyik városi tanácsos, aki szerette volna, ha híre megy művészi ízlésének -, csakhogy nincs annyi haszna – tette hozzá, nehogy az emberek még azt higgyék, hiányzik belőle a gyakorlati érzék, mert az aztán nem hiányzott.

– Bár olyan lennél, mint a Boldog Herceg! – sóhajtott fel a józan anya, mert kisfia nyafogott, hogy hozza le neki a csillagokat. – A Boldog Hercegnek még álmában sem jut eszébe, hogy nyafogjon valamiért.

– Örülök, hogy akad legalább egy lény a világon, aki tökéletesen boldog – dünnyögte a csalódott férfi, amint a csodálatos szobrot bámulta.

– Olyan, mint egy angyal – mondták az árva gyerekek, amikor kiléptek a székesegyházból ragyogó skarlátvörös kabátban és tiszta, fehér kötényben.

– Honnan tudjátok? – kérdezte a számtantanár. – Sose láttatok angyalt.

– Dehogynem, álmunkban – válaszolták a gyerekek, és a számtantanár összeráncolta a homlokát, és nagyon szigorú arcot vágott, mert nem helyeselte, ha a gyerekek álmodnak. (Katt a piros linkre a folytatáshoz.) Van még tovább is Mesedélután…

Jáksó László autója,a Velvet Kommandó, Mészáros Dóri és Rácz Linda

http://velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/jakso080521/

És mi lemostuk…. 🙂

Meszaros_dora_kocsimosas-jakso_01

Meszaros_dora_kocsimosas-jakso_03

Meszaros_dora_kocsimosas-jakso_04

Meszaros_dora_kocsimosas-jakso_02

Update, video: http://velvet.hu/celeb/jakso0608/

“ezeken a rohadt deszkákon állok”

A hangulatomat leginkább egy T.csapda szám jellemzi most.. Holnap megyünk és lemossunk a Jáksó kocsiját, Velvetes akció, remélem pozitív eredménnyel. Ma elhagytam a lakáskulcsomat, elkéstem mindenhonnan, kiröhögött a plaszikai sebész, miután úgy gondolta, nem valós, hanem vélt problémáim vannak. Híztam 2 kilót mert junkfoodot zabálok 3 napja. Hisztis lettem estére és elkeseredett, összeszámoltam a csekkjeimet, gondolkodtam a lelki csipkéimen és feltettem magamnak az örök kérdést: miért, meddig tovább, kikkel és hogyan….

“Ezeken a rohadt deszkákon állok, néha azt se tudom miért.
Félek, túl nagy árat kér majd valaki a válaszért.
Kinek az arcát látom, ha belenézek a tükörbe.
Táncolok, mert beleléptem valami ördögi körbe.”

Tankcsapda

IMG_2197

Látod, hiába szóltam, mégis fogtad a gitárt.
Tükörbe nézel, látni akarod a sztárt.
Hosszú az út, rohadék nagyon,
De ha igazán akarod én hagyom.

Beleléptél a körbe, jobb ha én mondom el.
Aki ma kezet ráz veled, holnap az tüntet el.
De ha senki nem tesz túl hamar jégre
A címlapokon leszel majd végre.

Neonfények, nagyon félek,
Üres a fej, tele a gyomor,
Hamis vények, a körülmények,
Álmodik a nyomor.

Kamerák, reflektorok vesznek körül.
Pokolra kiván majd, aki most veled örül.
Beleléptél a körbe, jobb ha én mondom el.
Aki ma kezet ráz veled, holnap az tüntet el.

napi bölcsesség, hihi

“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.”

Les Brown

Ezt az idézetet küldöm azoknak a barátaimnak, akik nem mernek álmodni nagyot, mert nem hisznek abban, hogy valaha valóra válik. És mivel én is ilyen vagyok, híján mindenféle önbizalomnak, most magamat is nyugtatgatom: vigyázz mit kívánsz, mert a végén még megkapod… 🙂my_prince_and_i_by_Twitchy_Potfiller

Egyik kedvencem

Rudyard Kipling

A magányosan sétáló macska

fordította: Jékely Zoltán

Hallgass, várj és figyelj; ez az eset akkor esett, édes gyermekem, amikor a háziállatok még vadak voltak. Vad volt a kutya, vad a ló, a tehén, a juh, és vad volt a disznó – vadabb már nem is lehetett –, s ott járkáltak a ringó-rengő rengetegben a maguk vad csapásain. De minden vadállatok legvadabbika a macska volt. Magányosan kószált, s minden hely egyforma volt neki.
Természetesen vad volt az Ember is. Borzasztó vad. Nem is szelídült meg addig, amíg az asszonnyal nem találkozott, s az meg nem mondta neki, hogy semmi kedve vad módjára élni. Kinézett egy takaros, száraz barlangot, hogy nyirkos avarvacka helyett abban aludjék; a barlang földjére tiszta homokot hintett, csinos rőzsetüzet gyújtott a barlang zugában, s egy vadló száraz bőrét akasztotta keresztbe – farkával lefelé – a bejárat elé. Aztán így szólt:
– Töröld meg a lábad, lelkem, mikor belépsz; mostantól már ez lesz a lakásunk.
És azon az estén, édes gyermekem, tüzes kövön sütött vadjuhot ettek, és vadfokhagymával, vadborssal ízesítették; aztán vadrizzsel, vadmajoránnával és vadkoreanderrel töltött vadrucát, később vadökör velős csontját, vadcseresznyét és vadgránátalmát. Azután a férfi nagy boldogan lefeküdt aludni a tűz mellé, míg az asszony fennmaradt, s hosszan fésülte a haját. Fogott egy birkavállcsontot – a nagy, sima lapockát –, a rajta lévő csodálatos jelekre bámult, még több fát rakott a tűzre, s elkezdett varázsolni. Ő űzte az első énekes varázslatot a világon.
Odakünn a ringó-rengő rengetegben minden vadállat egy helyre sereglett össze, hadd láthassák a tüzet messziről, s álmélkodtak, mi fán teremhet. (katt a piros linkre a folytatáshoz)
Van még tovább is Egyik kedvencem

Mangod videóklipp forgatás

Szerdán videóklippet forgattunk.

Ha őszinte akarok lenni, elég nehéz nap és éjszaka volt. Nehéz helyzetben voltam, ugyanis ha valahova elmegyek dolgozni, akkor tudom mi a dolgom, azt teszem, amit mondanak, azt veszem fel, amit a rendező rám ad, és egyáltalában tisztában vagyok a szerepemmel a forgatáson belül, ha tetszik , ha nem, semmi rinyálást nem engedhetek meg magamnak.

Ebben az esetben nem így volt. Miután sok mindenben kikérdezték a véleményem már hetekkel ezelőtt, nem állhattam semlegesen a dologhoz. Négyen voltunk csajok, Maria Belucci, Linda, Alma és én. Próbáltam volna felállítani egy koncepciót a látványhoz, de igazából a furcsa az volt, hogy tulajdonképpen a hetekkel ezelőtt lebeszélt vonalból a forgatás napjára egy egész más látványvilág alakult ki. És a helyzet ez volt-véleményem megkérdezték ugyan, de nem vagyok benne biztos, hogy elfogadták, és beleszólásom mégsem volt a dolgok menetébe.

Ez volt az a nap, amikor semmi sem úgy van, ahogy azt az ember lánya elképzelte.

Eh, természetesen a média jelen volt az eseményen, lásd Velvet és Fókusz , ez pluszt feszültséget keltett. Rendező bácsi ragaszkodott ahhoz az elképzeléséshez,miszerint Alma éjjel csinálja a légtornász részét a forgatásnak, ami Alma részéről jogos hepciába torkolott… Én szintén hepciás lettem, mert a média valszeg szintén erre lett volna kíváncsi, ők viszont délután érkeztek. Ennél a pontnál szakadt el az amúgy is vékony cérna nálam, és sikerült olyan hangnemben kioktatnom mindenkit, ami nem biztos, hogy jól vette ki magát. Igazi sztárallűrös kifakadást produkáltam, ami bár nagyon visszatetsző lehetett mindenki szemében, de egy időre legalább helyre tette a dolgokat.

Azonban estefelé ismét kezdett eluralkodni a káosz. A sminkünk önáló életre kelt: azaz a sminkes elkezdte követni a forgatókönyvben leírtakat, ami ugye nem igazán volt az a látványvilág, amit mind a csajok, mind az együttes elképzelt. Hmmm. Tipikusan az egymás mellett való elbeszélés esete forgott fenn…

M. velem veszekedett az öltözőben, miszerint én vagyok a felelős a ruhák, sminkek látványáért. Én magamból kikelve ordítottam vissza, hogy igen, ez addig volna rendben, ha én is tudnék erről a szerepemről, meg az az ember is, aki rendezőként van jelen.

A csajok miattam jöttek el, és ha nem tetszik nekik az, ahogy minden zajlik, én leszek a hibás… (Valamilyen szinten ez sajna be is következett és csak bízhatom abban, hogy nem megy a barátságunk rovásásra…)

Éjjel 11 órakor Almának és Marcsinak haza kellett menni, a hangulatuk borzasztó volt. Hazament a sminkes, a fodrász, és mi csak álltunk Lindával a terem közepén, “mint f..asz a lakodalomban”. Teljes káosz uralkodott el az agyamban, hiszen alig volt kész olyan jelenet, amit elképzeltünk anno. Nem volt kész a 18 éven felülieknek szóló jelenetek 90%-a, a sminkünk nem ment egyik ruhához sem, ami nálunk volt és fogalmam nem volt arról, most mi lesz. És akkor ismét történt egy hiszti, félig sírva-üvöltve követeltem egy sört, amit két perc alatt megittam, és közben átgondoltam, hogy menthetném meg a bőrünket a teljes beégéstől… Kértem mégegy sört, Lindust leültettem a sminkszékbe és megpróbáltam a minimális saját készletemmel zombiból dívává varázsolni…(Képzelhetitek, miféle maszatolást vittem véghez 2 szemceruza és egy teljesen elütő színű alapozó társaságában.) Majd magamon is véghez vittem némi optikai tunigot, felöltöztünk abba, amibe jónak láttuk és elkezdtük dirigálni a forgatást. A terv bevált, és minden működött tovább , egészen reggel 6 ig, amikoris az utolsó jelenetben egy kád fekete festékben feküdtem a stúdió közepén.

A katarzis akkor következett be, amikor Linda a fejem a festékes víz alá nyomta. A festék az orromba ment, csípte a nyálkahártyám, fuldokoltam, köhögtem és trüsszögtem.

Hazafelé vizes fejjel, fáradtan, nyűgösen, fázva és értetlenkedve az egész történeten, csak arra tudtam gondolni, hogy: Istenem, csak a végeredmény kinézzen valahogy…

Viszont elég sok mindent levontam tanulságként ez egész sztoriból, remélem hasznosíthatom majd az életem hátralevő részében. Hiszen minden ilyen szarul elsült történetnek annyi előnye van, hogy intő példaként szolgál majd késöbbi hasonló helyzetekben. Én pedig az az ember vagyok, aki nagyrészt képtelen tanulni a saját hibáiból… 🙂

IMG_6249_1000px_kicsi IMG_6266_1000px_kicsi IMG_6551_1000px_kicsi copy IMG_6578_1000px_kicsi copy IMG_6614_1000px_kicsi copy IMG_6686_1000px_kicsi copy

x

IMG_6260_1000px_kicsi copy IMG_6400_1000px_kicsi copy IMG_6433_1000px_kicsi copy

Mészárosdóri mindig csúszós színpadot érdemel...

Közvéleménykutatást tartok: random kínzó kérdés gyötör…(egy exclusive-nak mondott rendezvényen)

melyik a jobb: torta és lime darabokon lavírozni magassarkúban, vagy ugyanezeken, mezítláb, törött lábujjal?   🙂

fasztorta

csetlő-botló

Igen, nemhogy táncolni nem tud, de egyszerűen közlekedni sem… 🙂 http://velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/meszar080415/

Hamburgban beveri a fejét egy nyitott ablakba, enyhe agyrázkódás, nem telik el egy hét, Szegeden a meztelen vizes talpával addig oson az öltözők irányába , míg megcsúszik, belerúg az ajtófélfába és lilára zúzza a lábujját…

Majd két napja sántikál, nem húz cipőt és retteg orvoshoz menni, mert na… jobb ha nem tudja az igazságot… Lábujjat meg úgyse gipszelnek.

funny-pictures-duck-falls-snow
hmmm… inkább ilyesfajta balesetek érnének…

FallingCoconuts_sm